Bűncselekmény

2023.10.26. 18:00

Öt embert átvert és közel 1,2 millió forintnyi kárt okozott egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a különböző internetes hirdetéséivel átvert öt embert és tőlük pénzt csalt ki.

Déri Brenda

Fotó: Illusztráció: Pexels

A vádirat szerint a férfi még 2022. szeptemberében több olyan hirdetést közzétett az interneten, melyekben különböző munkákra vállalkozott és kályha-, gépjármű-, radiátor szerelőnek, illetve síremlék készítőnek adta ki magát, de elvégezni a munkákat sosem akarta. Ennek ellenére miután megegyezett a sértettekkel anyag, alkatrész, illetve munkadíjként különböző összegek átutalását kérte 50 és 500 ezer forint közötti összegekben. Majd az átutalások után a férfi eltűnt, a munkákat nem végezte el és az összegeket nem utalta vissza. 

Éppen ezért az ügyészség vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!