Indulatok

2023.10.19. 11:23

Összekaptak volna, hogy kié lesz a cipő? – verekedés egy használtruha üzletben

Akármilyen fura a történet a vádirat szerint három férfi idén áprilisban egy használtruha üzletben a cipők pásztázása, gyűjtögetése közben esetek egymásnak.

Déri Brenda

Forrás: Pexels.com

Mint írják a vádlottak – ketten közülük testvérek – már a bolt előtt tobzódtak és azt vártak, hogy kinyisson végre az üzlet, majd bemenve elkezdték összegyűjteni a cipős polcról a kihelyezett termékeket. Közben a vádlottak közül ketten közelebb kerültek egymáshoz és az egyikük, ismeretlen okból két kézzel, nagy erővel meglökte a másikat, aki a lökés következtében nekiesett a ruhásládának. Miután a férfi feltápászkodott ’viszonzásul’ nekiugrott támadójának és ütni kezdte. Ekkor lépett közbe a testvér, aki a verekedőkhöz futott és a férfit a földre rántotta, majd többször megütötte. A dulakodást látva az  üzlet egyik eladója és a biztonsági őrök szétválasztották a verekedőket és értesítették a rendőrséget.

Mivel a vádlottak közösségellenes és erőszakos magatartást tanúsítottak, amely alkalmas volt arra, hogy megbotránkozást, riadalmat keltsen, így cselekményük garázdaságnak minősül.

A terheltek beismerték a bűncselekmény elkövetését az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Székesfehérvári Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben döntsön az elkövetők felelősségéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!