Megpróbált elmenekülni a hatóságok elől.

2023.10.09. 13:00

Letartóztatásban a dunaújvárosi ámokfutó

Néhány nappal ezelőtt már olvashattak arról a dunaújvárosi férfiról, aki több alkalommal vezetett annak ellenére, hogy jogerősen eltiltották a járművezetéstől.

Déri Brenda

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi az elmúlt négy hónapban nyolc alkalommal vezetett eltiltás alatt, valamint június 23-án Dunaújvárosban megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, figyelmen kívül hagyva a rendőrségi szolgálati gépkocsi megkülönböztető fény- és hangjelzését. Körülbelül 140 km/h sebességgel veszélyes manővereket és szabálytalan előzéseket hajtott végre és a ruházatát is kidobta az autó ablakán, hogy ezzel nehezítse az őt üldöző egyenruhások dolgát. Majd a férfi több kilométer után megállt, kiugrott az autóból és futva elmenekült a helyszínről. 

Figyelemmel a bűnismétlés veszélyére, a Székesfehérvári Járási Ügyészség szükségesnek látta a legsúlyosabb kényszerintézkedés indítványozását. A bíróság az indítvánnyal egyetértett, és a férfi letartóztatását elrendelte. A döntés nem végleges.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!