Porig égett a vásársátor

2023.10.16. 13:16

Közel húszmillió forintnyi érték veszett oda Csókakőn

Felgyulladt a Sandokan melletti árusító sátor a 81-es úton, Csókakő közigazgatási területén, a Mór felé tartó sáv mellett. A tűz gyorsan terjedt, köszönhetően annak, hogy szinte kizárólag éghető anyagok, főleg műanyagok voltak a sátorban. A tűzoltók idejében érkeztek, de a lángokat már nem lehetett megfékezni. Az esetről Czupár Norbertet parancsnokot kérdeztük.

Palocsai Jenő

A vasvázakon kívül minden porig égett az 50 négyzetméteres sátorban

Fotó: Czupár Norbert

Leéget a sokak által látogatott árusító sátor a 81-esen, a csókakői és a bodajki elágazó között. Az oltásban részt vett a Móri Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Bodajk ÖTE és a Móri Önkormányzati Tűzoltóság.

-Egyelőre annyit tudunk mi is, amennyit a tulajdonos elmondott, vagyis, hogy észrevették a sátor mellett álló lakókocsiban pihenők, hogy elment az áram, ezért kimentek és a hosszú sátor végén, ahol az elektromos bekötés van, meglátták, hogy már ég a sátor,  és hamarosan porig is égett az egész, mondta el Czupár Norbert, a Móri Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka.

Arra a kérdésünkre, hogy volt-e poroltó a műanyagokkal és textilekkel teljesen megrakott sátorban, a szakembernek az volt a válasza:

-A tulajdonosoknak sem porral oltó berendezésük, sem biztosításuk nem volt, így az elmondásuk szerinti 15-20 millió forintos árukészlet és persze maga a sátor is odaveszett. Egyedül a korábban szállásul használt lakólkocsit tudtuk megmenteni a tűztől, a tűzoltók és a rendőrök segítségével.

Fotó: Czupár Norbert

A sátor, illetve a jelentős értékű árukészlet vesztét feltehetőleg elektromos zárlat okozta. A tulajdonosok szerint nem mentek hősugárzók, de a villanyórából hosszabbítóval vezették el az áramot, ami nem minősül biztonságos bekötésnek.

Czupár Norbert felhívta a figyelmet:

-A hideg idő, illetve a fűtési szezon beálltával az olyan nagyteljesítményű fogyasztókat, mint az elektromos fűtőtestek, csak akkor kössék rá a hálózatra, ha azt előtte szakemberrel átvizsgálgattatták.

Bármi is okozta a tüzet, a több tízmillió forintos kár, és a környező lakóépületek veszélyeztetésének mértéke csökkenthető lett volna, ha van kéznél egy oltóberendezés, amivel már az észlelés pillanatában megkezdhették volna az oltást. 

Fotó: Czupár Norbert

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!