Előkészítő ülés

2023.10.13. 15:00

Iratismertetéssel folytatódott a 200 milliós ’segítség’ ügye

Január végén már beszámoltunk a befolyással üzérkedés és más bűncselekmények ügyében tartott előkészítő ülés eredményéről, melyet a Székesfehérvári Törvényszéken tartottak.

Déri Brenda

Mint írtuk a vádirat szerint az elsőrendű vádlott a médiából értesült arról, hogy a sértettel szemben folyamatban lévő büntetőügyben hamarosan ítélethozatal várható. Ezt kihasználva a vádlott valótlanul állította, hogy kapcsolatai révén tud a sértettnek segíteni, de kér cserébe 200 millió forintot. Majd ezután az elsőrendű vádlott tájékoztatta másod- és harmadrendű vádlottat és negyedrendű vádlott közreműködésével találkozott a sértettel.

Az ügyben a januári előkészítő ülést követően, mely során másod, harmad, negyed – és ötödrendű vádlottnem ismerte be bűnösségét, több tárgyalást is tartott a bíróság, melyek közül a legutóbbi október 12-én csütörtök volt, ahol iratokat ismertetettek.

A bizonyítási eljárás várhatóan október 17-én folytatódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!