4 méteren keresztül húzta a földön a nőt a táskával együtt

2023.10.10. 12:00

Egy este alatt öt rablást követett el egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki idén januárban egy este alatt öt rablást követett el.

Déri Brenda

Fotó: Archív / Fehér Gábor / Illusztráció

A vádirat szerint a férfi január 9-én este Székesfehérváron megszólított egy nőt azért, hogy pénzt kérjen tőle. A nő azonban nem reagált, ezért a férfi a kerítésnek lökte, lefogta, és erőszakkal elvette a mobiltelefonját. A bántalmazás során a sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Nem sokkal később a férfi öt másik nőt is megtámadott annak érdekében, hogy megszerezze a táskájukat, egyiküket ököllel próbálta megütni, azonban a nő az ütés elől ki tudott térni, és elfutott a helyszínről. Ezt követően a vádlott a közelben egy férfit is megszólított, akitől szintén ellopta a mobilját. Majd egy másik nő esernyőjét és ugyancsak a táskáját akarta megszerezni, rángatni kezdte és mintegy 4 méteren keresztül húzta a földön a nőt a táskával együtt.

A vádirat taglalja még azt is, hogy a fent felsoroltak után a férfi feltörte egy autóbusz ajtaját, ahol értékek után kutatott, de szerencsére az autóbuszvezető észlelte és értesítette a rendőrséget, akik őrizetbe vették a vádlottat. 

A Székesfehérvári Járási Ügyészség 5 rendbeli rablással és 8 további bűncselekménnyel vádolja a férfit. Továbbá az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlott beismerése esetén őt 11 év börtönbüntetésre ítélje. A férfi büntetőjogi felelősségéről a Székesfehérvári Járásbíróság dönt majd.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!