Félt, hogy elveszíti a munkáját és börtönbe kerül

2023.10.11. 14:00

3, 5 millió forintot fizetett ki a zsarolónak egy férfi és az édesapja

Egy börtönbe becsempészett mobiltelefon miatt zsaroltak egy férfit, aki a lebukástól való félelmében 3,5 millió forintot fizetett ki a zsarolóknak.

Déri Brenda

Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

A vádirat szerint a két vádlott közül a fiatalabbik, az ügy elsőrendű vádlottja 2020 nyarán a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézetben volt fogvatartott, amikor külső munkavégzés során megismerkedett a szintén ott dolgozó későbbi sértettel, akit arra kért, hogy vigyen be számára élelmiszert, ruhaneműt és mobiltelefont. A sértett a vádlott kérésének eleget tett, és 2020 nyarán bevitt a börtönbe egy SIM kártyával ellátott mobiltelefont és átadta a vádlottnak.

A vádlott 2023 januárjában szabadult, felvette a kapcsolatot régi ismerősével, a másodrendű vádlottal, akit rávett arra, hogy fenyegesse meg a sértettet azzal, hogy az általa korábban börtönbe bejuttatott mobiltelefon-készülék „megbukott” és e miatt baja eshet. 

A másodrendű vádlott április 1-jén a késő esti órákban találkozott a sértettel és megzsarolta, hogy amennyiben nem fizet 3 millió forintot, akkor a SIM kártyát átadják a rendőrségnek, és ennek következményeként a sértett elveszíti munkáját és büntetőeljárás indul ellene. A sértett a férfi fenyegetéseitől tartva az édesapjával több alkalommal, összesen 3, 5 millió forintot adott át a másodrendű vádlottnak. Később a másodrendű vádlott elsőrendű vádlottal egyeztetve megint találkozott a sértettel és az édesapjával, akik a találkozóra már a nyomozó hatóság által átadott 800 ezer forintnyi „csapdapénzzel” érkeztek. Átadták a pénzt a másodrendű vádlottnak, aki a közelben lévő benzinkúthoz hajtott, ahol aztán a rendőrség tetten érte. 

A vádlottakkal szemben a Székesfehérvári Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt emelt vádat, mely bűncselekmény büntetési tétele 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés. A letartóztatásban lévő vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Székesfehérvári Járásbíróság dönt majd.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!