A hirdetés nem volt elég diszkrét

2023.09.12. 14:00

"Kerékpár"-láncra verték a dunaújvárosi biciklitolvajt

Egy mezőfalvai kerékpárlopás története, amely a közösségi média erejével és egy kis humorral végződött - a bicikli gazdája gyorsan visszakapta járművét, a tolvaj pedig egy új leckét tanult az online marketingről.

Hajdú Marianna

Fotó: pexels.com

Egy mezőfalvai nő szeptember 6-án reggel még gyanútlanul támasztotta le fehér kétkerekűjét egy közintézmény kerítéséhez, de kora délutánra már csak a bicikli hűlt helyét találta. A kerékpár tulajdonosa nem hagyta annyiban a dolgot, és feljelentést tett a rendőrségen - osztotta meg az eset leírását információs portálján a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Tájékoztatásuk szerint a dunaújvárosi rendőrök azonnali akcióba léptek, és lopás vétség gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. De nem csak az egyenruhások, a megrövidített tulajdonos is cselekedett: gyorsan megosztotta a kerékpárjáról készített felvételt az egyik közösségi oldalon. És mint a modern kor Sherlock Holmes-ai, a netezők azonnal küldték is az információt: egy hasonló biciklit láttak Dunaújvárosban, a Vasmű úton, amelyet egy igen feltűnő "Helyhiány miatt eladó" felirattal hirdettek.

A másnap a kerékpár tulajdnosa rendőri segítséget kért, és a helyszínen azonosította a kétkerekűjét. A rendőrök pedig elfogták az illegális árust, aki nem volt más, mint egy 50 éves dunaújvárosi férfi. A tolvaj beismerte, hogy Mezőfalvára azért ment biciklit lopni, mert nincs pénze és alkalmi munkákból él.

A történetnek tanulsága is lehet: Egyrészről marketinges állásra nem túl jó referencia, másrészről kiderült, hogy a közösségi média nem csak arra jó, hogy kedvenc macskás videóinkat megosszuk, hanem arra is, hogy a bajba jutottaknak segítsünk.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!