6 és 20 ezer forint közé tehetők az anyagi károk

2023.09.15. 12:07

Internetes csaló vert át 17 személyt

A Bicskei Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki internetes hirdetések útján vert át egy 17 személyt.

Déri Brenda

Fotó: Illusztráció

Ahogy az a vádiratból is kiderült a férfi 2021. novemberében több internetes oldalon feladott hirdetéseket, melyekben hangszórót, azok alkatrészeit, valamint mobiltelefont kínált eladásra, ám ezen tárgyak egyikét sem birtokolta, csak az volt a célja, hogy pénzt csaljon ki az emberekből. 

A férfi részben saját nevében, részben álneveken vette fel a kapcsolatot a sértettekkel, illetve különböző telefonszámokat adott meg a hirdetésekben, majd a hirdetésre jelentkezőket rávette arra, hogy a termékek vételárát utalják át a nevén lévő bankszámlára. Az utalásokat követően a férfi elérhetetlenné vált, a termékeket nem küldte meg a sértetteknek, akik közül néhánynak 6 ezer, illetve 20 ezer forint közötti kárt okozott, amelyek nem térültek meg. 

A Bicskei Járási Ügyészség szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt vádat emelt a férfival szemben, valamint indítványozta a tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és a vagyonelkobzást.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!