Frissen Fejérből

2023.09.18. 08:30

Figyelmetlen sofőr miatt sérült meg súlyosan egy kerékpáros az Új Csórin

Személygépkocsi ütközött kerékpárúton szabályosan közlekedő kerékpárossal, aki súlyosan megsérült. Az ügy vizsgálata befejeződött.

Feol.hu

Fotó: police.hu

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége elkövetésével gyanúsított meg a Székesfehérvári Rendőrkapitányság egy helyi illetőségű férfit. A 73 éves gépkocsivezető 2022. november 17-én reggel Székesfehérváron, egy Új Csóri úti ingatlan udvara felől közlekedett a megnevezett út irányába. Haladása során a kivezető útszakasz és az Új Csóri út mellett lévő kerékpárút kereszteződésénél jobbra kívánt kanyarodni, azonban figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!”  jelzőtábla utasítását, és járműve jobb elejével a jobbról szabályosan közlekedő kerékpárosnak ütközött. A baleset következtében a kétkerekűt vezető 37 éves helyi férfi súlyosan megsérült, a járművekben nem keletkezett kár - írja a police.hu. 

Fotó: police.hu

A szakértők bevonásával folytatott eljárásban a székesfehérvári egyenruhások bizonyítási kísérletet is tartottak, elemezték és értékelték a nyomozás során beszerzett adatokat. A rendőrök teljes részletességgel felderítették a történteket, így az autós, aki elsőként úgy nyilatkozott, hogy nem tartja magát felelősnek a baleset bekövetkezéséért, végül elismerte a felelősségét. 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a közlekedésrendészeti szakemberek a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!