Ügyészségi hírek

2023.09.27. 13:30

Letartóztatásba került a két enyingi rabló

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik Enyingen bántalmaztak két személyt és egyikük pénzét el is vették.

Feol.hu

Forrás: Pexels

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2023. szeptember 21-én a kora esti órákban egy enyingi buszmegállóban megszólították az ott lévő két férfit és megpróbálták erőszakkal elvenni a pénzüket. A gyanúsítottak mindkét személyt bántalmazták, és egyikük pénzét el is vették. A bántalmazás következtében a sértettek könnyű sérülést szenvedtek, azonban egyikük vonatkozásában fennállt a súlyos sérülés kialakulásának lehetősége.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság a két férfit rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A gyanúsítottak többszörösen büntetett előéletűek, egyikük felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt, társa pedig büntetőeljárás hatálya alatt követte el a rablást.

Mindezek alapján a Székesfehérvári Járási Ügyészség szükségesnek látta a legsúlyosabb kényszerintézkedés indítványozását.

Az ügyészi indítvánnyal a Székesfehérvári Járásbíróság egyetértett és a két férfit letartóztatta.

A gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be a döntéssel szemben, így az nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!