Frissen Fejérből

2023.08.17. 15:00

Szolgálaton kívüli rendőr állította meg az ittas vezetőt

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség vádat azzal a férfival szemben, aki 2023 év februárjában és májusában is ittasan vezetett.

Forrás: Pixabay.com

A vádirat szerint a férfi 2023. február 21-én a délelőtti órákban szeszes italt fogyasztott, ennek ellenére gépkocsival egy székesfehérvári trafikba ment, ahol a vásárlást követően visszaült a személygépkocsijába és azzal akart a parkolóból kihajtani. A férfi ittasságát látta egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a vádlottat a további ittas vezetésben megakadályozta.

A férfival szemben ekkor büntetőeljárás indult, ennek ellenére 2023. május 7-én ittas állapotban ismét részt vett - immár vezetői engedély nélkül - a közúti forgalomban. Ezen a napon a férfi egy segédmotor-kerékpárral közlekedett Székesfehérvár belterületén, ittassága miatt azonban nem követte az út vonalvezetését, a járművel eldőlt, és 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. 

A vádlott mindkét cselekmény elkövetését beismerte, a bizonyítékok rendelkezésre álltak, ezért a Dunaújvárosi Járási Ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, és tiltsa őt el a közúti járművezetéstől.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Székesfehérvári Járásbíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!