Frissen Fejérből

2023.08.31. 13:56

Pénteken sulikezdés - Vigyázzunk a gyermekekre az utakon is!

Véget ért a szünidő, és ezzel egyidejűleg kezdetét veszi az új iskolai tanév. Az iskolakezdéssel egy időben az óvodák és iskolák környékén is megnövekedett forgalommal lehet számolni.

Feol.hu

Forrás: police.hu

A torlódások mellett viszont sajnos a balesetveszélyes helyzetekből is több akad, mint a nyári időszakban. Hirtelen sokkal több autó lesz az utakon, jóval több kerékpáros, rolleres és gyalogos jelenlétére lehet számítani

A gyerekek sokszor még a gondtalan nyári szabadság érzésével közlekednek, ezért gyakran meggondolatlanok, amint figyelmük elkalandozik, ez pedig azt is jelenti, hogy a gépjárművezetőknek még jobban oda kell figyelniük rájuk, még óvatosabban kell vezetni iskolák, óvodák és bölcsődék környékén.

Ugyancsak fokozott körültekintéssel kell közlekedniük a gyalogátkelőhelyek, útkereszteződések és megállóhelyek környezetében, számolva azzal is, hogy sok kisiskolás is feltűnik a közlekedők között, akik még nem ismerik a szabályokat

A becsengetéssel egyidejűleg a balesetmentes közlekedés érdekében a Fejér vármegyei rendőrök a polgárőrség munkatársaival közösen segítik a közlekedést azoknál a nevelési-oktatási intézményeknél, ahol ez közlekedésbiztonságilag indokolt. 

Az egyenruhások és a polgárőrök - elősegítve a gyermekek balesetmentes közlekedését - szeptember végéig, reggel, illetve a tanítás végeztével a közlekedésbiztonsági szempontból veszélyesebb, forgalmasabb helyen elhelyezkedő iskoláknál, óvodáknál irányítják a forgalmat, egyúttal ügyelnek a közlekedési szabályok fokozott betartására. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!