Frissen Fejérből

2023.08.30. 11:00

Lábánál fogva a házuk kertjébe húzta élettársát egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki élettársát és szomszédját bántalmazta, és ezzel 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozott nekik.

Déri Brenda

Forrás: Pixabay

A rendelkezésre álló információk szerint augusztus 26-án a férfi ittas állapotban szóváltásba került élettársával, akit aztán többször megütött és a lábánál fogva a házuk kertjébe húzta. Az incidensre felfigyelt szomszéd és átment a gyanúsítotthoz, akit a férfi szintén többször megütött és megrúgott. A bántalmazások következtében mindkét sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A gyanúsított egyébként többszörösen büntetett előéletű, korábban élettársának édesapját bántalmazta, illetve idén májusban az élettársa sérelmére elkövetett testi sértés miatt ítélték végrehajtandó szabadságvesztésre.

Mivel a gyanúsított vonatkozásában alappal tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén ismét hasonló bűncselekményt követne el, esetleg az eljárás résztvevőit, így különösen a sértetteket jogellenesen befolyásolná, a bizonyítást nehezítené, ezért az ügyészség szükségesnek látta a legsúlyosabb kényszerintézkedés indítványozását. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett, és elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése végleges.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!