Egyre ügyesebbek és pofátlanabbak

2023.08.09. 14:00

Az adathalász csalók már a rendőrség nevével próbálnak visszaélni

Nagyon fontos figyelmeztetést osztott meg a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság az információs portálján. Csalók már a hatóság közigazgatási bírságokkal foglalkozó, ellenőrzési felületén keresztül próbálnak meg bankkártya adatokat szerezni.

Hajdú Marianna

Az adathalászok most SMS-ben küldött üzenetekkel, a rendőrség nevével visszaélve próbálnak adatainkhoz hozzájutni!

Forrás: police.hu

Az elmúlt időszakban több esetben is előfordultak olyan helyzetek, amikor adathalászok vagy csalók a hatóságok, bankok vagy más hivatalos szervezetek nevében próbáltak meg személyes vagy pénzügyi adatokhoz hozzáférni. Jelen esetben a csalók a rendőrség nevében – többnyire SMS-ben – igyekeznek ismét titkos adatokhoz férkőzni és valótlan befizetés kezdeményezésére szólítják fel az érintetteket.

A személyes és banki adataik védelme érdekében fontos, hogy a rendőrség e-ügyintézési portáljának elérése kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával történjen” – írja az oldalon a rendőrség – “Kérjük, hogy a www.ugyintezespolice-hu.com oldalt ne nyissa meg, azon semmilyen adatot ne adjon meg, fizetési folyamatot ne kezdeményezzen!

Az adathalászok az említett SMS-ben, általában tilosban parkolás miatt kirótt, ámde be nem fizetett közigazgatási bírságra hivatkozva küldenek üzeneteket, amelyekben a fenti adathalász linket is csatolják.

Egyértelmű, hogy a csalók mennyire ügyesek a megtévesztésben, és mennyire fontos, hogy óvatosak legyünk az ilyen típusú kísérletekkel szemben. Így legyünk nagyon körültekintőek és soha ne osszunk meg személyes vagy pénzügyi adatokat gyanús forrásokkal, és mindig ellenőrizzük a weboldalak címét, annak hitelességét. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!