Frissen Fejérből

2023.08.22. 14:37

A rendőrök közel 140 embert szúrtak ki drón segítségével, akik nem kötötték be biztonsági övüket

Az elmúlt héten a kamerák segítségével közel ezer gyorshajtót füleltek le a vármegyei rendőrök. Drónokkal ezúttal is figyelték a szabályokat be nem tartókat.

Házi Péter

A rendőrség munkatársai a drónok irányításában már gyakorlatot szerezhettek

Fotó: police.hu / archiv

Amint a rendőrség közleményéből kiderül, Fejér vármegye közútjain a 2023. augusztus 14. és augusztus 20. közötti időszakban összesen 66 közlekedési baleset történt, amelyek közül 7 súlyos, 4 könnyű személyi sérüléssel végződött, 1 további esetben a baleset halálos kimenetelűnek bizonyult.

Az elmúlt héten is több helyen vetettek be drónt a közlekedési szabályszegések visszaszorítása érdekében végrehajtott közlekedésbiztonsági ellenőrzések során: a rendőrök a drónok felvételei alapján 139 esetben intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, és 1 esetben nem találták megfelelőnek a gyermekbiztonsági rendszer használatát.

Ittasság miatt 11 járművezetővel szemben büntetőeljárást, míg további 1 járművezetővel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek az egyenruhások.

A vármegye közútjain a sebesség túllépése miatt 45 járművezetőt közigazgatási bírsággal sújtottak, további 2 járművezetővel szemben pedig közigazgatási feljelentéssel éltek a rendőrök. Ugyancsak sebesség túllépés miatt 65 járművezetőt szankcionáltak helyszíni bírsággal. A megállítás nélküli sebességellenőrzések során 953 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax. A rendőrök az előzés szabályainak megsértése miatt 9, az elsőbbség meg nem adása miatt 55 járművezetővel szemben intézkedtek, a kanyarodás és irányváltoztatás szabályait 47-en sértették meg, a követési távolságot pedig 15-en nem tartották be.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!