Miután nem lehetett tudni, éles fegyverről van-e szó, azonnal hívta a segélyhívót

2023.07.05. 13:01

Rugdalta az üzlet ajtaját, majd a levegőbe lőtt – így látta a fehérvári szemtanú

Sikerült elérnünk azt az illetőt, aki a rendőrséget hívta, miután észrevette, hogy valaki ittas állapotban, oldalán egy pisztollyal sétálgat a Fő utca–Juhász Gyula utca sarkán. Ekkor még nem lehetett tudni, mi lesz a kimenetele a történetnek…

Házi Péter

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Amint arról délelőtt beszámoltunk, egy ittas állapotban lévő férfi Fehérváron lövést adott le, megriasztva ezzel a belvárosban sétálók, pihenők nyugalmát. Elértük azt a szemtanút, aki riasztotta a rendőrséget. Az egyik étteremben dolgozó férfi vette először észre azt kedden este, hogy egy erősebb testalkatú illető pisztollyal az oldalán föl-alá sétál az utcában, mintha nem igazán tudná, hogy hol van.  

Mivel rengeteg olyan esetet lehetett látni, hallani külföldön, hogy valaki csak úgy bekattant és elkezdett az utcán lövöldözni, ezért olvasónk azonnal hívta a 112-t. A diszpécsernek megadta a férfi személyleírását, de mivel közben a férfi háromszor berúgott az egyik bejárati ajtóba, majd leadott egy lövést is, itt már látható volt, hogy akár komolyabb gond is lehet.

– Ezt rögtön mondtam a diszpécsernek, és kértem, hogy azonnal induljon a rendőrség, hiszen senki nem tudja, éles-e a fegyver. Az összes vendéget betereltem a teraszról, nehogy bárkinek bántódása essen – mondta a feol.hu-nak a szemtanú, aki szerint legfeljebb félóra telhetett el, mire a férfit elvitték a rendőrök az épületből, ahová időközben bement. 

A lényeg, hogy senkinek nem esett bántódása és az ügy végül is gyorsan lezárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!