A rendőrség elkapta a részeg férfit

2023.07.05. 10:09

Lövés dördült a fehérvári belvárosban (Frissítve)

Meg nem erősített információnk szerint kedden este egy részeg férfi egy vagy több lövést adott le a székesfehérvári belvárosban. Úgy tudjuk, szerencsére senki nem sérült meg.

Házi Péter

Az Oskola utcába nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, hogy a férfit elfogják

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Tegnap este fotós kollégánk éppen a belvárosban járt, amikor 6-7 rendőrautó érkezett az Oskola utcába. Akkor még nem tudtuk, mi történhetett, de ma reggelre több helyről is olyan információt kaptunk, hogy kedden kora este egy vagy több lövés dördült el a szóban forgó utcában. Úgy tudjuk, egy részeg ember lövöldözött, aztán bement az egyik lépcsőházba. 

Az ügyben megkerestük a rendőrséget, hogy a részletekről, a történtekről adjanak információt, mi lehetett a lövöldözés oka.

Ugyanakkor a város honlapjának a rendőrség már annyit elárult tegnap késő este, hogy jelenleg is tart az előállítása annak a férfinak, aki ittas állapotban, kedden este, jelenleg nem tudható okból a levegőbe lőtt gázriasztó fegyverével. Sebestyén Mária, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt is elárulta a portálnak, hogy a fehérvári rendőrök rövid időn belül beazonosították a férfit és elfogták. Felelősségre vonása jelenleg is tart. Senki nem sérült meg, részletes tájékoztatást későbbre ígértek.

Ha kapunk választ a rendőrségtől, cikkünket folytatjuk!

Frissítés:

A rendőrség kiadott egy hivatalos közleményt az ügyben: 

A rendőrök a helyszínen elfogták azt a 38 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint Székesfehérvár belvárosában egy gáz-riasztó fegyverrel leadott lövéssel keltett riadalmat az emberekben. 

Rendőröket riasztottak 2023. július 4-én este a Juhász Gyula utcába egy láthatóan ittas állapotban lévő férfihoz, aki fegyvernek látszó tárgyat viselve fel-alá sétálgatott. Később egy üzlet bejárati ajtaját rugdosta, miközben a magánál tartott tárggyal – amelyről kiderült, hogy gáz-riasztó fegyver – egy alkalommal a levegőbe lőtt.

A székesfehérvári rendőrök nagy erőkkel a helyszínre vonultak, és a kapott személyleírás alapján az elkövetőt perceken belül elfogták, majd előállították. A nyomozók a helyszíni szemle során a lőszerhüvelyt megtalálták és lefoglalták a férfi zsebéből előkerült egy darab gáz-riasztó lőszerrel együtt. Az elkövető lakóhelyén is kutatást tartottak, ahol fegyverviselési engedélyt, gáz-riasztó pisztolyt, fegyvertárat és gáz-riasztó töltényeket foglaltak le. A székesfehérvári lakos ellen fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!