Három migráns a hátsó ülésen, három pedig a csomagtartóban volt

2023.07.19. 10:25

Letartóztatásban egy marokkói embercsempész

A nyomozás adatai szerint a férfi 2023. április 12-ét megelőzően megegyezett egy marokkói férfival, hogy gépkocsivezető munkát ad neki Magyarország területén, ám ezen belül Magyarországon jogellenesen tartózkodó személyeket is kellett szállítania.

Déri Brenda

Forrás: Pixabay

A gyanúsított a férfinak telefont, valamint szállást biztosított, majd április 12-én a szerb határ közelében átadott neki egy személygépkocsit a benne tartózkodó hat szír migránssal, akik közül három a hátsó ülésen, három pedig a csomagtartóban foglalt helyet. A rendőrség július 14-én ellenőrzés alá vonta a férfit, – akivel szemben korábban már elfogató parancsot adtak ki – mely során leleplezték és őrizetbe vették. 

A gyanúsított nem rendelkezik Magyarországon lakó- és tartózkodási hellyel, így fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye. Ezen túl megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított az elkövetésben résztvevő további személyekkel felvenné a kapcsolatot és veszélyeztetné a bizonyítást, valamint újabb bűncselekményt valósítana meg. 

A Székesfehérvári Járási Ügyészség a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt indítványozta a marokkói férfinak a letartóztatását. Az indítványnak a Székesfehérvári Járásbíróság helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!