Statisztika

2023.07.25. 07:00

Ittas sofőrök, halálos balesetek Fejérben - íme a számok!

Ahogy a népmesében: javult is, meg nem is a személyi sérüléses közúti balesetek Fejér vármegyei statisztikája az idei év első három hónapjában. Kevesebb baleset történt, viszont ugyanannyian vesztették életüket és több volt az ittas sofőr. Íme a KSH árulkodó számsora.

S. Töttő Rita

Forrás: Illusztráció: Pixabay

A 2023-as év első negyedévére vonatkozóan összegezte már a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a közúti közlekedési balesetek számát Fejér vármegyére vonatkozóan is. Ezek az adatok az előző évhez viszonyítva mindig érdekes megvilágításba kerülnek, így megmutatjuk, hogyan is alakult az idei év első három hónapja, a 2022-es év első három hónapjának statisztikája ismeretében.

2023 első három hónapjában 83 közlekedési baleset történt Fejér közútjain, melyben 118-an sérültek meg. Ha már statisztika, fejben átlagolva ez az jelentené, hogy minden nap sérültek meg emberek – többen is -, miután elindultak különböző közlekedési eszközökkel céljuk felé. Egy évvel korábban, 2022 ugyanezen időszakában 93 balesetre 142 sérült jutott. Ezt nézve mindenképpen érzékelhető a csökkenés 2023-ra. Tavaly ebben az időszakban két olyan baleset volt, melyben emberek haltak meg: összesen négyen. Idén márciusig viszont négy ilyen baleset volt, viszont összesen ezekben is négy ember vesztette életét.  

Az idei év első három hónapjában 38-an sérültek meg súlyosan Fejér közúti baleseteiben, tavaly ilyenkor viszont 46-an. Az ittas vezetőket külön kiemeli a KSH statisztikája: e szerint idén 5 baleset történt részeg sofőr miatt, 2022 első három hónapjában viszont 4. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!