Legtöbb esetben fákat csavart ki a szélvihar

2023.07.11. 08:46

Címről címre jártak késő este a tűzoltók- leginkább Fehérvárra sújtott le a vihar

Csaknem harminc helyszínre riasztották a tűzoltókat, a bejelentések többsége Székesfehérvárról érkezett - tudta meg a feol.hu Szabó- Bisztricz Anettől, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Horváth-Buthy Lilla / Fejér Megyei Hírlap

- Kidőlt fa akadályozta a közlekedést több utcában, néhány esetben pedig vezetékre hasadt ágak jelentettek balesetveszélyt. A Pityer utcában egy tizenhat méter magas akác kettéhasadt, családi házra és garázsra dőlt. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói mellett a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkéntesei és a pétfürdői hivatásos tűzoltók is címről címre haladva avatkoztak be, darabolták fel a fákat és az ágakat Székesfehérváron - mondta el a feol.hu érdeklődésére a tűzoltó százados.

Megtudtuk, Dunaújvárosban, az Esze Tamás utcában és a Martinovics Ignác utcában parkoló autóra dőlt egy fa, szerencsére személyi sérülés nem történt. Agárdon, a Szövetkezetek útján egy tíz méter magas fa kettéhasadt, villanyvezetékre dőlt.  A pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs hivatásos egysége a vezeték áramtalanítása után az érdi létraszerből, motoros láncfűrésszel visszadarabolta a fát.

Emellett szintén útra dőlt fa, leszakadt faág miatt kérték a tűzoltók segítségét Isztiméren, Iszkaszentgyörgyön, Balinkán, Sárszentmihályon és Nagylókon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!