Kék hírek

2023.07.21. 11:51

Ablakai kicserélésével hitegetett egy csákvári nőt

A Bicskei Járási Ügyészség kisebb értékre, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ablakai kicserélésével hitegette a sértettet, azonban a munkát nem végezte el.

Feol.hu

Forrás: Pexels

A vádirat szerint a férfi 2020. március 6-án becsengetett a csákvári nő otthonába, egy ablak kicserélésére tett neki ajánlatot és előlegként átvett tőle 20.000,- Ft-ot azzal, hogy a munkát még márciusban elvégzi, azonban az ablakot nem cserélte ki.

A férfinek 2021-ben ismét pénzre volt szüksége, ezért 2021. márciusában 60.000,-, majd 90.000,- Ft-ot kért a sértettől, és ígéretet tett neki a veranda ajtajának és ablakának a megjavítására is. A vádlott 2021. júniusában további 50.000,- Ft-ot vett át a sértettől malterozásra, annak ellenére, hogy a megállapodás ilyen munkát nem tartalmazott. A férfi 2021. júliusában redőny felszerelésére is ajánlatot tett, amire előlegként 60.000,- Ft-ot vett át. Két munkatársával végül elvégezték a veranda ajtajának és ablakának a javítását, azonban egy korábban megrendelt 9.000,- Ft értékű szúnyoghálót nem szereltek fel.

A vádlott az el nem végzett munkák teljesítésére többször jelölt meg különböző határidőket, a sértettet folyamatosan hitegette, tévedésbe ejtette, azonban a munkákat nem végezte el, amellyel a nőnek közel 300.000,- Ft kárt okozott

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben, tárgyalás mellőzésével, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!