Kék hírek

2023.06.14. 16:07

Két hónapon belül harmadszor lopott egy nő Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség szabálysértési értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt, gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt az őrizetben lévő nőt, aki két hónapon belül harmadszor követett el lopást.

Forrás: Pexels

A nő 2023 tavaszán történt szabadulását követően munkaviszonyt nem létesített, legális jövedelemmel nem rendelkezett, továbbra is bűncselekmények elkövetéséből tartotta fenn magát. 2023. június 10-én este azért ment be az egyik dunaújvárosi élelmiszer áruházba, hogy onnan különböző termékeket lopjon el és azok részbeni értékesítéséből pénzhez jusson. A nő az üzletben magához vett 30.000,- Ft értékben különböző felvágottat, vodkát, - amelyről az áruvédelmi eszközt eltávolította -, valamint tisztálkodási szereket és pékárut, amelyeket a táskájába rejtett, majd a pénztáron keresztül fizetés nélkül távozott. Az áruházat azonban nem tudta elhagyni, mert a biztonsági őr felfigyelt a lopásra, a nőt feltartóztatta és az árucikkeket tőle visszavette, így az okozott kár megtérült.

A Dunaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítvány alapján a nőt lopás vétségének kísérletében bűnösnek találta, őt 5 hónap fogházbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!