Kék hírek

2023.05.18. 13:56

Letartóztatásban marad a csaló, aki hat személyt is megkárosított

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki 2020 októbere és 2022 májusa között hat személytől építési munkálatokra hivatkozva, több millió forintot csalt ki.

Főügyészség

Illusztráció

Fotó: shutterstock

A nyomozás során beszerzett adatok szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020 októbere és 2022 májusa közötti időszakban hat személlyel kötött szerződést építési munkálatok elvégzésére, családi ház felújítására, generálkivitelezési munkálatokra, lakóházbővítési, építési feladatok ellátására. 

A férfi a sértettektől a munkálatok elvégzésére átvett több millió forintot, azonban az elvállalt munkákat nem fejezte be, tényleges teljesítési szándéka nem is volt, csak a sértettek pénzét kívánta megszerezni. A hat sértettnek a férfi így több mint 30 millió forint kárt okozott. 

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, a cselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el és ellene más hatóságnál is indult csalás miatt büntetőeljárás, ezért az ügyészség indítványára a Székesfehérvári Járásbíróság 2022 novemberében letartóztatta a férfit. 

Mivel a nyomozás még folyamatban van és kényszerintézkedés feltételei továbbra is fennállnak, ezért az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett, és a kényszerintézkedést határidejét meghosszabbította. A döntéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a bíróság végzése nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!