Megpördült és a vízelvezető árokba csapódott autójával

2023.05.23. 15:12

Jogosítvány nélkül, hamis rendszámmal, ittasan vezetett és balesetet szenvedett egy férfi

A Fejér Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a Dunaújvárosi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben. aki 2023. február 17-én ittasan, vezetői engedély nélkül, hamis rendszámmal vezette gépjárművét, amellyel aztán balesetet is szenvedett.

Déri Brenda

Fotó: Főügyészség

Ahogy a vádiratban is olvasható a férfi vezetői engedélyét a hatóság 2016-ban leselejtezte és ezt követően másik magyar vezetői engedélyt nem szerzett. A vádlott külföldről hazatérve szeszesitalt fogyasztott, majd autóval egy másik községben lévő vendéglátóipari helyre ment. Az autón azonban nem volt hatósági jelzés, így az ingatlanán felkutatott egy másik személygépkocsira kiadott rendszámtáblát és azt tette az autóra. Menet közben pedig – részben ittas állapota, részben egy hirtelen fékezés következtében – egy település kereszteződésben elveszítette uralmát a járműve felett, megpördült és a vízelvezető árokba csapódott súlyos sérüléseket szenvedve ezzel.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, pénzbüntetés kiszabását, valamint közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!