Frissen Fejérből

2023.05.02. 10:50

Ha a kiegészítő jelzés zöldre vált, akkor menni kell! – gondolta Fehérváron egy autós (videó)

Egyre gyakoribb, hogy a megyeszékhelyen autózók úgy gondolják: a dugókat nem a megfelelő időpont kiválasztásával és más helyszínek érintésével kerülik ki, hanem inkább újraértelmezik a "kerülőút" fogalmát.

Szanyi-Nagy Judit

A szóban forgó kereszteződés

Forrás: Google Maps

Méghozzá úgy, hogy hiába záróvonal, esetleg másik irányba kanyarodó sáv, ők ezeket figyelmen kívül hagyva igyekeznek elérni a kitűzött célt. A haladás gyorsabb, ez tény, de nem a legbiztonságosabb. Nézzük a következő helyzetet, amit a Fehérvári gyökerek közösségi oldalára töltöttek fel május 2-án: eszerint az Adonyi úton a Mártírok útja felé az egyenes haladást és a Seregélyesi útra jobbra kanyarodást egyaránt engedő sávból az egyik autóvezető úgy döntött, a teli pirost és a záróvonalat figyelmen kívül hagyva és csak a kiegészítő zöld jelzést figyelve jobbra kanyarodik. Ezzel persze önmagában még nem lenne baj, ha ő állt volna a sorban elsőként. Ez azonban nem így történt: a harmadik rajtpozícióból vágott át balra, s úgy előzte meg az előtte egy helyben álló két autóst. Mi lett volna, ha végül a legelső gépjármű is elindul ugyanabba az irányba? Ha hátulról érkezik valaki a balra kanyarodó sávba? Ezek ugyan nem megtörtént, csak feltételezett helyzetek, de elég könnyen valósággá válhatnak.

Mutatjuk videón:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!