Kék hírek

2023.04.07. 10:26

Porrá égett egy nádfedeles családi ház a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékház szomszédságában (videó)

Péntek hajnalra leégett egy nádfedeles ház Kápolnásnyéken. A Vörösmarty Emlékház és a Liszt Művészház közelében állt az egyébként több száz éves, az elmúlt időszakban családi házként használt épület.

S. Töttő Rita

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Sajnos már nem sikerült megmenteni azt az épületet Kápolnásnyéken, amely csütörtökön éjjel, péntekre hajnalra gyulladt ki a Vörösmarty Emlékház közelében. Teljes terjedelmében égett a ház, melyet kilenc tűzoltóautó s közel 40 hivatásos tűzoltó próbált megmenteni. Jöttek oltani  Székesfehérvárról, Érdről, Pusztaszabolcsról, Sárbogárdról, Budapestről, illetve segített a Pázmánd ÖTE és a Velence ÖTE is. Az égő épület megmentése már nem sikerült, de a mellette lévő épületeket - nádtetős ház, lóistáló -, az állandó locsolásnak köszönhetően megmenekült. Az épületben egy család élt, de szerencsére senki nem sérült meg a tűzben. A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint „A tűzben a nádfedésű tetőszerkezet beomlott, a fafödém több helyen beszakadt. A tetőszerkezet lángjait a magasból mentő létraszerből fojtották el.„

Kupi László alpolgármester, helyi lakos megköszönte mindenkinek, aki részt vett az oltási munkálatokban, a gyors és hatékony védekezést, mellyel sikerült meggátolni a nagyobb tragédiát. A feol.hu-nak elmondta: az épület az 18-as években épült, korábban a helyi vadásztársaság tulajdonában volt, régen fácánneveldeként is működött, ma pedig egy családé. A felreppenő szikrák miatt a közeli családi házak és a Vörösmarty Emlékház is veszélyben lehetett volna – tette hozzá -, de a gyors és szakszerű mentési munkálatoknak köszönhetően nem terjedtek tovább a lángok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!