Ügyészségi hírek

2023.04.18. 18:00

Öt év szabadságvesztésre ítélt egy román embercsempészt a bíróság

A Bicskei Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a bíróság 5 év börtönbüntetésre ítélt egy román embercsempészt.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pexels.com

A Bicskei Járási Ügyészség a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki 2022. október 13-án 11 Magyarországra illegálisan érkező migránsnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

A férfi Domaszék település közelében felvett a személygépkocsijába 11 Szerbia felől érkező afgán, illetve indiai állampolgárt azért, hogy őket anyagi ellenszolgáltatás fejében az osztrák-magyar határhoz szállítsa.

A migránsok úgy helyezkedtek el a járműben, hogy hárman ültek közvetlenül a hátsó ülésen, hárman pedig rajtuk foglaltak helyet, egy személy a jobb első ülésen ült, egy a lába elé, további három személy pedig a csomagtartóban kapott elhelyezést. A szállított személyek elhelyezése így szűkös, kényelmetlen volt, alapvető helyzetváltoztató mozgásra is csak csekély mértékben volt lehetőségük, élelmet, vizet számukra nem biztosítottak, saját csomagjaikat pedig a kevés hely miatt az indulás helyszínén kellett hagyniuk. A csomagtartóban helyet foglaló személyek magzatpózban utaztak, fűtést számukra nem biztosítottak, nekik csak egy kis résen áramlott be a levegő.

A jármű az 1. számú főúton Bicske közelében a 39 km szelvénynél defektet kapott, a férfi megállt és a személygépkocsi elhagyására szólította fel a migránsokat, majd az autópályamérnökség alkalmazottai észlelték a migránsokat és értesítették a rendőrséget.

A Bicskei Járásbíróság az ügyészség vádirata alapján a férfit 5 év szabadságvesztés büntetésre és 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!