Nem küldte meg a terméket

2023.04.03. 15:03

Internetes hirdetés útján vert át két sértettet egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki laptopokat hirdetett eladásra, azonban a vételár kifizetését követően azokat nem küldte meg a sértetteknek.

Főügyészség

Illusztráció!

Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország

A vádirat szerint a férfi azért, hogy jogtalan haszonra tegyen szert, különböző műszaki cikkeket hirdetett meg eladásra egy internetes oldalon. Egy nyíregyházi férfi 2020. augusztus 10-én megvásárolt két alkatrésznek hirdetett laptopot, amelyek vételáraként 10.000,- Ft-ot átutalt a megadott bankszámlaszámra. A vádlott nem küldte meg a terméket és a sértett számára elérhetetlenné vált. 

A vádlott által szintén meghirdetett hibás laptopot egy székesfehérvári férfi kívánta megvásárolni, 2020. október 5-én vételárként 15.000,- Ft-ot átutalt a megadott bankszámlaszámra, azonban a vádlott az árucikket nem küldte meg, a sértett részére elérhetetlenné vált.

A vádlottal szemben az ügyészség korábban feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott, azonban a vádlott az előírt kötelezettségét nem teljesítette, a pártfogó felügyelet végrehajtása alól kivonta magát, amelyre figyelemmel az ügyészség az eljárás folytatásáról rendelkezett.

A vádiratban a férfival szemben, - tárgyalás mellőzésével - közérdekű munka büntetés kiszabását, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta az ügyészség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!