Frissen Fejérből

2023.04.23. 17:36

Fehérvári otthonában fogták el az ügyvédet: sikkasztással, visszaéléssel gyanúsítják

Közel egy éve, 2022. június 17-én egy gazdasági társaság 35 millió forintot helyezett letétbe az ügyvédnél, aki az összegből csak körülbelül 15 millió forintot adott át, amikor a teljes összeg kifizetését kérték tőle.

SZNJ

Fotó: Fehér Gábor (illusztráció)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – ők adták közre a hírt a police.hu oldalon – feltételezése szerint a maradék pénzt magánkölcsöneinek törlesztésére használhatta fel az ügyvéd. A férfi ráadásul további öt magánszemély letétbe helyezett pénzével rendelkezett a sajátjaként, valamint három másik embertől azzal az indokkal kért kölcsönt, hogy meg kíván vásárolni egy fővárosi lakást. Az ingatlanvételre végül nem került sor.

Az ügyvéd az átvett összegek tulajdonosait egy ideig visszafizetéssel hitegette, ám ezt nem mindenkinek teljesítette – derül ki a közleményből, amelyben számadatok is megjelennek: a letétben lévő több mint 140 millióból csak közel 60 milliót, a kölcsönzött 23 millióból pedig csupán 11 millió forintot térített meg önként a büntetőeljárást megelőzően.

A férfit a napokban székesfehérvári otthonában fogták el, majd előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányságra. Hatrendbeli sikkasztással, kétrendbeli ügyvédi visszaéléssel és négyrendbeli csalással gyanúsítják, azonban a férfi ezek elkövetését tagadta, érdemi vallomást nem tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!