Segítséget kér a feleség: aki látta az esetet, jelentkezzen nálunk!

2023.04.30. 07:00

Ennél nincs lejjebb: lefeszegették a sírról az elhunyt pilóta bronzplakettjét a Béla úti temetőben

Vajon ki látott benne akkora forintosítható értéket, hogy vegye a bátorságot és lefeszegesse egy sírról azt a plakettet, ami egy ember életútjának állít emléket?

Házi Péter

A plakett hűlt helye

Fotó: olvasó

"A székesfehérvári Béla úti köztemetőből férjem sírjáról lefeszítették és ellopták a repülős bronz plakettet. Értékén túl számomra az eszmei értéke ezerszer nagyobb. Kérem, aki látta vagy  akinek esetleg beolvasztásra eladták, jelentkezzen. Visszavásárolnám. Ha pár napon belül nem kerülne elő megteszem a feljelentést".  - ezt a bejegyzést osztotta meg a közösségi oldalon Erdei-Ördög Edit, aki a feol érdeklődésére elmondta, nagyon megdöbbent a történteken. A hölgyet lelkileg nagyon megviselte, hogy az ismert fehérvári művész, Szakál Antal által készített plakettet valaki csak úgy, barbár módon lefeszegette a férjének emléket állító sírról. 

A plakett...
Fotó: olvasónk

Mint a hölgy elmonda, férje, Simó András igen fiatalon, 1989-ben, balesetben halt meg. Az akkori MÉM RSZ-nél dolgozott helikopter pilótaként. Mezőgazdasági pilóta volt és hobbiként pedig Kisapostagon vitorlázórepülő és oktató volt. Halálával nagy űrt hagyott maga után.

Ezt az emléket gyalázta most meg valaki az anyagi haszon reményében.

...és annak hűlt helye
Fotó: olvasó

Mint Edit elmondta, van egy szemtanú, de továbbiakat keres, illetve, ha néhány napon belül nem jelentkezik a tolvaj, akkor rendőrségi feljelentést tesz. Mint mondta, ha kell, akár vissza is vásárolja a számára felbecsülhetetlenül fontos emléket. Aki tud valamit, vagy esetleg látta a lopást a Béla úti temetőnél, kérjük, jelentkezzen nálunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!