Vaj volt a fején

2023.04.24. 09:37

Cigarettákkal megtömött hűtőtáska, hamis ruhák a kocsiban – Az 1-es főúton bukott le a csempész (videó)

A jégakkuknak sem hagyott helyet, annyira teletömte cigarettával a hűtőtáskáját, mégis először a hamis ruhákkal bukott meg az a bolgár sofőr, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az 1-es főútról már nem engedtek tovább.

feol.hu

Forrás: NAV Facebook

Cigaretta volt a hűtőtáskájában, új ruhákkal megpakolt dobozok a kocsijában, „vaj pedig a fején” egy Ausztriába tartó autósnak, akit a pénzügyőrök az 1-es út mosonmagyaróvári szakaszán megállítottak - tudtuk meg a NAV közleményéből.

A csomagtérben talált kartondobozok ismert márkajelzésű kabátokat rejtettek, a sofőr hűtőtáskája pedig 620 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát tartalmazott. A férfi azt állította, hogy a dobozokat egy ismeretlen ember kérésére szállítja, aki nem árulta el, mi van bennük, de a cigarettát ő maga rejtette el a táskájában.

A NAV munkatársai a több mint egymillió forint értékű adózatlan dohányterméket, valamint a csaknem kilencmillió forint vagyoni hátrányt okozó hamis ruhákat lefoglalták és eljárást indítottak.

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal. https://nav.gov.hu/vam/utazas

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!