Sok év közös szolgálat vége

2023.03.01. 17:30

Nyugdíjba küldték az öreg pernyekergetőt a polgárdi tűzoltók

Tizenhét év közös szolgálat után szerelt le és lépett a "polgárdiról" polgári pályára a Polgárdi Önkormányzati Tűzoltóság nem kevesebb mint 35 éves tűzoltó járműve.

Hajdú Marianna

Új gazdája celeb életet szán az öreg "pernyekergetőnek"

Forrás: Polgárdi Hírek közösségi oldala

Az 1988-ban gyártott IFA W50 TLF16 az egykori keletnémet Industrieverband Fahrzeugbauban készült. A „W” betű Werdaura, a jármű származási helyére utal, az 50-es szám pedig az öt tonna terhelhetőségre, a TLF16 pedig a speciális tűzoltó felépítményt jelöli. 

A polgárdi tűzoltóság 2006-os megalakulásától teljesített szolgálatot, robogott – már amennyire a keleti csoda erre képes volt – tűzhöz, vészhelyzetekhez, balesethez, fán rekedt macskához, mint minden rendes szolgálatos tűzoltókocsi. 

Annak idején az Egyedről vásárolt jármű kiszolgálta idejét, és egy modernebb utód ütötte ki a nyeregből. Mint Kertész Károlytól, a Polgárdi Önkormányzati Tűzoltóság parancsnokától megtudtuk, az öreg IFA helyét nem éppen fiatalabb, de egy sokkal kényelmesebb, és szakmai szempontból jobban felszerelt autó vette át. A Székesfehérvári Tűzoltó Egyesülettől megvásárolt Iveco Magirus elődjéhez képest egy 2500 literes víztartállyal és egy 9 személyes fülkével rendelkezik, valamint fényárboccal, beépített aggregátorral. Az IFA négy hengeres motorjához képest az Iveco hat hengerrel megáldott motorjának is nagy hasznát veszik majd, mivel a bajban az időből van a legkevesebb, minden perc számít, és bizony a súly sem csekély, amit megmozgat.

A nyugdíjas IFA csak a tűztől vonult vissza, a munkától nem. Az üzemanyagra valót ezután is elő kell teremtenie. A tűzoltóparancsnok értesülései szerint új tulajdonosa falunapokon, rendezvényeken szeretné kiállítani az öreg pernyekergetőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!