Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset

2023.03.31. 09:29

A rendőrök elkapták azt a két fiatalt, akik betondarabokat tettek a sínekre Fehérvár külterületén

A rendőrök egy napon belül elfogták azt a két fiatalt, akik Székesfehérvár külterületén betonelemeket pakoltak a sínekre.

police.hu

Forrás: police.hu

A Székesfehérvár és Szombathely közötti vasútvonalon közlekedő személyszállító vonat mozdonyvezetője 2023. március 29-én délután arra lett figyelmes, hogy Székesfehérvár külterületén ismeretlen személyek a vasúti pálya síneire a vasúti földkábelek takarására szolgáló betonelemeket helyeztek el. Miután a betondarabokat a vonat vezetője féktávolságon belül észlelte, így azok közül több elemen is áthaladt a szerelvénnyel, többet összetörve közülük. A szerencsének köszönhetően baleset nem történt, a mozdonyvezető pedig azonnal jelezte a történteket munkatársainak, ők pedig rögtön értesítették a hatóságot.

A vasúttársaság alkalmazottaitól kapott információk és a kiterjedt adatgyűjtés eredményeként a rendőrök egy napon belül azonosították és elfogták azt a 14 éves  székesfehérvári fiút és ugyancsak tizenéves társát, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével.

A két fiatal ellen vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában