Frissen Fejérből

2023.02.14. 10:02

Négy kifosztás alig két hét alatt Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség négy rendbeli kifosztással vádolja azt a férfit, aki 2022. augusztusában négy idős személyt támadott meg Dunaújvárosban.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Képünk illusztráció!

Forrás: Police.hu

A vádirati tényállás szerint a férfi 2022. augusztus 3. és 16. napja között négy idős, részben mozgásában korlátozott személyt támadott meg, oly módon, hogy hátuk mögé került és nyakukból az aranyláncukat leszakította és azt eltulajdonította. Az okozott kár több, mint 600.000,- Ft, ami részben megtérült. A bűncselekmények elkövetését beismerő vádlott az eljárás kezdete óta letartóztatásban van, cselekménye négy rendbeli kifosztásnak minősül, amiért a törvény 1-5 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé. A férfi büntetőjogi felelősségéről a Dunaújvárosi Járásbíróság dönt majd. Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!