Nyugat-Európába akarták átcsempészni őket

2023.02.01. 10:09

Embercsempészeket fogott el a rendőrség a Köles utcában

Kisebb fennforgásról adott hangot számos, a Seregélyesi út körforgalmánál autózó, miszerint kedden kora délután rendőrautók lepték el a környéket.

Déri Brenda

Illusztráció!

Forrás: pexels

Az esetnek utánajárva megkerestük a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik elárulták, hogy a rendőrök őrizetbe vettek egy 49 éves szír és egy 26 éves spanyol-ecuadori állampolgárt, akik a megalapozott gyanú szerint gépjárműveikben 5 fő, Magyarország területén jogszerűtlenül tartózkodó és magát marokkói állampolgárnak valló személynek akartak segítséget nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak. Az embercsempészeket a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállították, és büntetőeljárást kezdeményeztek velük szemben. Továbbá a rendőrök előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására. A migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!