Kék hírek

2023.02.20. 16:30

Az utcán lopott meg idős embereket Dunaújvárosban egy férfi

A 35 éves férfi utcán sétáló idős emberek nyakából tépte ki az aranyláncot Dunaújvárosban. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

police.hu

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai alapján M. Sándor 2022. augusztus 3. és augusztus 16. közötti időszakban Dunaújváros területén több nyugdíjas ember sérelmére követett el vagyon elleni bűncselekményeket. A dunaújvárosi férfi módszere az volt, hogy az utcán követte kiszemelt áldozatait, majd az idős emberek mellé lépett, és a nyakukban lévő láncot kiszakította, majd elfutott vele. A férfi a zsákmányolt ékszereket rögtön ezután budapesti és dunaújvárosi zálogházakban adta le.

A dunaújvárosi nyomozók a sértettek bejelentései alapján azonnal kiterjedt adatgyűjtésbe, valamint tanúkutatásba kezdtek, amelynek eredményeként rövid időn belül azonosították és 2022. augusztus 16-án délután otthona közelében el is fogták az elkövetőt.  A 35 éves férfit még aznap este - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, melynek során részletes beismerő vallomást tett.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai a háromrendbeli kifosztás bűntett, továbbá lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás nyomozati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat a napokban megküldték a Dunaújvárosi Járási Ügyészségnek. - tájékoztatott a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!