Frissen Fejérből

2023.02.22. 17:50

A leégett városszéli hajléktalantanyán jártunk (videó)

Tanácstalanul, vagyis inkább reményvesztetten álltak a palotavárosi erdő szélén a hajléktalanok szerdán délután, mögöttük vastag füstfelhő jelezte a bajt.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A helyszínre érve a tűzoltók már javában oltották a tüzet. Gyakorlatilag egy nagyobb sátorvárost rejtett a Hübner lakótelep mögötti kis erdősor, ahol évek óta meghúzták magukat a hajléktalanszállóra betérni nem akaró emberek. 

Az otthonaik, sátrak, bungalók a láng martalékává váltak, egyetlen ép rész sem maradt. Mindennapi használati tárgyak, bútorok égtek agyon. Fekete koromszőnyeggé olvadt a tűzoltófecskendők alatt a telep. Pár hátizsáknyi élelmiszert tudtak csak kimenteni a romok közül a volt lakók, akik most arra várnak, hogy valahol meghúzhassák magukat éjszakára.

Fotós: S. Töttő Rita / FMH

Zsabka Attila, a fehérvári Kríziskezelő Központ vezetője a feol.hu-nak elmondta: bőven van helyük a központban, így a megfelelő feltételek mellett várják őket.

Fotós: S. Töttő Rita / FMH

Előzmény:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!