Frissen Fejérből

2023.01.16. 10:21

Újabb drónos leselkedőt láttak, ezúttal Feketehegyen (frissítés)

Néhány héttel ezelőtt már beszámoltunk arról a hasonló esetről, amikor az egyik fehérvári panelház tetejéről reptetett valaki drónt.

Déri Brenda

Az utóbbi időszakban elég sok betörés volt a környéken és attól tartanak, hogy ez egy új módszer az üres otthonok megfigyelésére

Fotó: FMH-archív

Akkor többek között azt is megtudtuk a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól, hogy a drónreptetés csak szigorú szabályok betartásával és különböző engedélyek meglétével lehetséges. Az azonban még az engedélyek megléte ellenére is tilos, hogy a drón kamerájával magánlakást figyeljenek meg és arról képi, videós vagy hangfelvételt készítsenek.

Nos, azt nem tudni, hogy vajon ugyanaz a személy áll-e a mostani eset mögött is, annyi biztos, az emberek aggódnak és találgatnak, hogy ki és milyen célból reptet drónt Feketehegyen.

"Az elmúlt egy hétben arra lettem figyelmes, hogy esténként drónok repkednek az Új Csóri úti pékség, a Kertész csárda, illetve az Iszkai úti zártkertek felett. Nem tudom, kinek és mi célja van vele, de egyszerre 3-4 is repked, van, amelyik sokáig csak egy helyben áll" – olvasható egy internetes csoportban.

Majd a bejegyzést író azt is hozzátette, hogy az utóbbi időszakban elég sok betörés volt a környéken, és attól tart, hogy ez egy új módszer az üres otthonok megfigyelésére. A hozzászólók között volt, aki egyetértett, de akadt olyan is, aki elviccelte, vagy azt feltételezi, hogy a rendőrség figyeli meg a környéket, kivédve ezzel egy esetleges újabb betörést.

Megkerestük a főkapitányságot is a történtekkel kapcsolatban, amint választ kapunk, jelentkezünk a részletekkel.

Kapcsolódó cikk:

Frissítés:
A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint sem bejelentés, sem feljelentés nem érkezett a rendőrségre az elmúlt napokban drónozással kapcsolatban Székesfehérvár Feketehegy környékéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!