Ezek voltak a mögöttünk hagyott év legsúlyosabb balesetei Fejérben

2023.01.03. 20:00

Frontálisan ütközött az autó a kamionnal: 2022-ben tragikus balesettel indult az év

A magunk mögött hagyott év számos jó és rossz dolgot, boldog és tragikus pillanatot, eseményt tartogatott számunkra. Az új esztendő első szakasza mindig az összegzésről szól és ez sajnos nem csak a jó dolgokra terjed ki.

Baráth Eszter

Forrás: police.hu

Az elmúlt év során rendszeresen kellett beszámolnunk halálos közúti balesetekről, amelyek a vármegye útjain történtek. Sajnos hosszú a lista, de összegyűjtöttünk valamennyi tragikus végkimenetelű balesetet.

Egy ember vesztette életét Szabadegyháza térségében

2022-ben már rögtön az év elején tragédia történt a 62-es számú főutón. A szakasz 25-ös kilométerénél, szabadegyháza térségében egy 56 éves sofőr áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy kamionnal. A személygépkocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett a baleset során, hogy a helyszínen életét vesztette.

Két autó ütközött Sárszentágota térségében, hárman meghaltak

Március 31-én a 63-as számú főút 65-ös kilométerénél, az esti órákban ütközött össze két személyautó. Az egyik érintett jármű kigyulladt és teljes terjedelmében égett, míg a másik az oldalára borult. A baleset során három személy súlyos sérüléseket szenvedett és a helyszínen életét vesztette.

Az úttesten sétáltak, egy kisteherautó sodorta el őket

Mecsértelep és Bakonycsernye között, május 7-én sétált két férfi az úton 20:00 óra után. Egy Mór irányába haladó kisteherautó elsodorta a sétálókat, akik közül az egyik súlyos sérülési következtében a helyszínen meghalt.

Fekete délelőtt – halálos baleset Alcsútnál!

Ezzel a címmel közültök portálunkon június 29-én azt a tragikus balesetet, amelynek következtében hárman vesztették életüket. A 811-es számú főútón a délelőtti órákban egy mélygépkocsi és egy teherautó ütközött össze. Egy 23 éves budapesti férfi és egy 24 éves dédestapolcsányi illetőségű nő már a helyszínen életét vesztette. Egy 21 éves, szintén budapesti férfit a mentők kórházba szállítottak, ott viszont ő is elhunyt.

Az M7-es autópályán szakította át a szalagkorlátot

Az M7-es autópályán, július 3-án délelőtt a Balaton felé haladt egy autós, aki Lepsényél átszakította a szalagkorlátot és áttért a szemközti forgalmi sávba. A baleset kapcsán az első híradások arról szóltak, hogy egy nő megsérült, nem sokkal később viszont már arról adott tájékoztatást a rendőrség, hogy a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Később kiderült, a nő nem volt bekötve, az ütközés következtében kirepült az autóból és egy szembe közlekedő terepjáró elütötte.

Fának csapódott és kirepült az autóból

Július 8-án éjszaka egy 18 éves sofőr vesztette el uralmát autója felett. A fiatal a 6-os számú főúton, Baracs közelében letért az útról, egy fának csapódott és kirepült az autóból. Súlyos sérülései miatt a helyszínen meghalt.

Székesfehérvár külterületén történt baleset

Július 18-án, a kora esti órákban a 62-es főút 41-es kilométeréhez riasztották a hatóságokat, ahol egy kisbusz és egy kisteherautó ütközött. A baleset során egy 39 éves férfi vesztette életét.

Ketten vesztették életüket Felsődobosnál

A 81-es számú főút 36-os kilométerénél egy személyautó és egy teherautó ütközött augusztus 5-én. Az ütközés következtében egy 44 éves nő és egy 58 éves férfi elhunyt, ketten pedig megsérültek. 

Fának csapódott, az ütközés erejétől pedig kettészakadt egy személyautó

Bakonysárkány irányából Mór felé haladt egy autó augusztus 13-án a késő esti órákban. A 81-es főúton, Alsódobos közelében a jármű letért az úttestről és egy fának csapódott, aminek következtében kettészakadt. Az autóban csak a sofőr utazott, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az autón teljesen átfúródott egy sorompó

November 29-én kora reggel Pusztaszabolcs és Szabadegyháza között egy személautó letért az úttestről é egy földutat elzáró sorompónak csapódott. A mintegy hat méter hosszú rúd a szélvédőn keresztül teljesen átfúródott az autón, a tűzoltók csak több ponton elvágva tudták kihúzni a járműből. Egy személy vesztette életét.

Előzni indult, de soha nem ért célba

December 3-án, a kora esti órákban a 81-es számú főúton kezdett előzésbe egy 66 éves férfi, aki közben elvesztette uralmát a jármű felett, majd az előtte haladó járműnek ütközött, a szemközti sávba áttérve pedig további két autónak csapódott. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. Később kiderült, az autóban utazott a férfi felesége is, aki végignézte férje haláltusáját.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!