Ügyészségi hírek

2023.01.02. 09:33

Karácsonykor szabadult volna, de letartóztatásba került

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádiratában indítványozta annak a férfinak a letartóztatása elrendelését, aki karácsonykor szabadult volna jogerős szabadságvesztés büntetéséből.

fejér megyei főügyészség

Forrás: Pexels

A vád szerint a 37 éves férfi 2022. április 26. napján a délutáni órákban Zámolyon előszőr egy pékségből, majd egy dohányboltból lopott italokat és édességet.

Másnap Székesfehérváron egy benzinkúton rejtett ruházatába két üveg szeszes italt, azonban az alkalmazottak észlelték tettét, így a termékeket visszaadta, és távozott, de rövid időn belül visszatért, és végül 1 doboz sört vitt magával.

Egy nappal később a vármegyeszékhely belvárosában 5.300,- Ft értékben emelt el egy üzletből szeszes italt, majd 2022. május 4-én egy zirci áruházból a bevásárló kocsiban tolt ki 130.000,- Ft értékben különböző élelmiszereket, azonban cselekményét az áruház dolgozói észlelték, és elkapták.

A férfi 2022. május 10-én egy fehérvári áruház önkiszolgáló kasszáján keresztül távozott fizetés nélkül két üveg itallal, egy hét múlva pedig egy drogériából lopott el közel 20.000,- Ft értékben parfümöket.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített lopás bűntette és további bűncselekmények miatt emelt vádat a többszörös visszaeső elkövetővel szemben, aki szeptembertől - régebbi cselekményei miatt - jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte. 
Az ügyészség a vádban indítványt tett arra, hogy a férfi 2022. december 24. napján történő szabadulását követően kerüljön letartóztatásba bűnismétlés miatt.
Az indítvány alapján a bíróság elrendelte a letartóztatást, így a férfi karácsonykor nem szabadulhatott.

Az ügyészség a vádban végrehajtandó fegyházbüntetés mellett közügyektől eltiltást és az okozott károk megfizetésén túl vagyonelkobzást indítványozott a férfival szemben.
Az eljárás gyorsítása érdekében az ügyészség a vádban mértékes indítványt tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!