Fontos a visszajelzés

2023.01.09. 12:00

„Ismétlés a tudás anyja" – Itt az év első tűzvédelmi tesztje

A fenti cím nem véletlen. Hiszen, ahogy a mondás is tartja nem lehetünk eléggé elővigyázatosak, ha tűzről van szó. A számok pedig önmagukért beszélnek sajnos.

Katasztrófavédelem, Kecskés Zoltán

2022-ben összesen 312 lakástűz keletkezett Fejérben, tizenhéttel több, mint 2021-ben.

Forrás: Katasztrófavédelem

Fotó:

Ahogy a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól megtudtuk, 2022-ben összesen 312 lakástűz keletkezett Fejérben, tizenhéttel több, mint 2021-ben, ami 6 százalékos emelkedést jelent. Az év folyamán 3347 négyzetméternyi épített terület égett le, 17 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Válaszukból az is kiderül, hogy vármegyében történt lakástüzekben három ember vesztette életét, míg az előző évben egy lakástűz sem követelt áldozatot. 28 ember sérült meg, kilenccel többen, mint egy évvel korábban, többségük a belélegzett füst miatt. 

Az elkészült tűzvédelmi teszt pedig egy különleges kérdéssor, amely legfeljebb 5 percet vesz igénybe. A januári kérdéssor azokból a kérdésekből lett összeállítva, amelyekre az elmúlt év során a legtöbb hibás válasz érkezett.

Aktuális tűzvédelmi teszt ITT ÉRHETŐ EL!

Felhívják a figyelmet arra is, hogy aki még korábban közzétett teszteket nem töltötte ki, az ITT megteheti! „Segítse munkánkat! Töltse ki az alábbi rövid kérdőívet, melynek segítségével visszajelzést kapunk arról, hogy a jövőben milyen témákban szükséges bővíteni az emberek ismereteit.

Tűzvédelmi körülmények felmérése ITT ÉRHETŐ EL!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!