Kék hírek

2023.01.25. 16:41

Frontális baleset Pázmándnál, csaknem egy órán át tartott a mentés (helyszíni fotókkal)

Frontálisan ütközött két személyautó Pázmánd határában a 8117-es út négyes kilométerénél. A csaknem egy óra hosszat tartó mentésnél az utat mindkét irányban teljes szélességében lezárták a rendőrök.

E. Várkonyi Péter

Fotó: E. Várkonyi Péter

A baleset a kétsávos úton történt, ahol a Renault az M7-es autópálya felé haladva, míg a Ford Pázmánd felé, ütközött egymással. A Renault az ütközés után még több, mint húsz métert sodródott az úton és megpördülve megállt az árok szélén.

Fotós: E. Várkonyi Péter

A hatalmas ütközéstől beszorult vezetőt a ronccsá vált autójából több, mint tíz tűzoltó – fehérváriak és az önkéntes pázmándiak mentették két feszítő-vágó berendezéssel. A kocsijából „kivágott” férfit a martonvásári és a velencei mentők emelték ki a tűzoltók segítségével, majd helyezték a speciális hordágyra.

Fotós: E. Várkonyi Péter

Itt még hosszú percekig ápolták, hogy szállítható állapotba hozzák. A súlyosan sérültet a fehérvári kórházba szállították. A vétlen kisbuszban ülők is könnyebben megsérültek. Az úton a rendőrök még ezekben a percekben is helyszínelnek, de az út felét már átadták a forgalomnak.

Fotós: E. Várkonyi Péter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!