Üzérkedés és más bűncselekmények

2023.01.25. 14:02

200 millió forintot kért a "segítségéért"

Kedd reggel tartott előkészítő ülést a Székesfehérvári Törvényszék befolyással üzérkedés és más bűncselekmények ügyében.

Déri Brenda

Forrás: Tóth Réka

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott a médiából értesült arról, hogy a sértettel szemben folyamatban lévő büntetőügyben hamarosan ítélethozatal várható. Ezt kihasználva az elsőrendű vádlott a fennálló pénzügyi zavarának megoldása érdekében felkereste a sértettet és kért tőle 200 millió forintot. Valótlanul állította a sértettnek, hogy hivatalos kapcsolatain keresztül tud segíteni a folyamatban lévő büntetőeljárás kedvező befejezésében. Ezt követően elsőrendű vádlott tájékoztatta másod- és harmadrendű vádlottat, majd negyedrendű vádlott közreműködésével találkozott a sértettel. A keddi előkészítő ülésen másod, harmad, negyed – és ötödrendű vádlott nem ismerte be bűnösségét, ezért a bíróság 2023. március 28. napjára tűzött tárgyaláson folytatja le a bizonyítási eljárást. Az elsőrendű vádlott vonatkozásában 2023. március 16. napján tart előkészítő ülést a törvényszék. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!