Frissen Fejérből

2022.12.27. 15:30

Kés itt még soha nem került elő – mit tudnak a csákváriak a késelésről?

„Zajos” esemény bolydította fel a csendes kisváros életét: december 21-én késeléssel ért véget egy céges rendezvény Csákváron. Mit tudnak, mit beszélnek a helyiek?

Borsányi Bea

Csákváron nem emlékeznek arra, hogy történt volna korábban késelés

Fotó: Elekes Gergő / FMH-archív

„A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt indítványozta annak a férfinak a bűnügyi felügyeletét, valamint a sértettől való távoltartását, aki 2022. december 21-én egy céges rendezvényen megszúrta az ügyvezetőt” – olvasható a Fejér Megyei Főügyészség két nappal később kiadott sajtóközleményében, amely így folytatódik: „A nyomozás adatai szerint a férfi, aki korábban a cég alkalmazottja volt, a csákvári rendezvényen összeszólalkozott az ügyvezetővel, kölcsönösen szidalmazták egymást, dulakodni kezdtek, majd az ügyvezető ököllel megütötte a gyanúsított fejét. A terhelt ezt követően az udvaron ököllel szájon ütötte a sértettet, aki az ütés után elfordult tőle. A gyanúsított ekkor a nála lévő bicskával kétszer háton szúrta a férfit, aki a földre esett, majd belerúgott a jobb oldalába. A sértettnél a bántalmazás következtében bordatöréssel, továbbá a tüdő sérülésével járó életveszélyes sérülések alakultak ki.”

Az ünnepek amúgy csendesen teltek a településen, ahol karácsony elmúltával többeket is megkérdeztünk, mit hallottak, mit tudnak az esetről. Az első megszólítottak még csak nem is értesültek a történtekről, ám egyes – akár közösséginek is nevezhető – helyeken, ahol elkerülhetetlen, hogy a téma szóba jöjjön, viszonylag gyorsan kiderült egy s más. – Én csak fotókat láttam a hírekben, de annak alapján szerintem a Novák-ház udvarán történt az eset – mondta egy középkorú hölgy, aki viszont ennél többet nem tudott. Egy közelében álló férfi azonban hozzátette, szerinte Csákváron többen is ismerik az elkövetőt, egy kisvárosban gyorsan terjednek a hírek. Ő is tudja, ki rántott bicskát, a fiatalember annak idején a lánya osztálytársa volt. Nevet értelemszerűen nem mondott. Arról viszont, hogy kit szúrt meg, nem volt információja.

– Kevesen ismerik a megkéselt ügyvezetőt, ugyanis nem csákvári – tudtuk meg egy másik helyen egy fiatalembertől. – Többekkel is beszéltem, akik ott voltak ezen a céges rendezvényen. Mind azt mondták, nem volt semmi előjele egy ilyen balhénak, nem értik, hogyan került elő a bicska és egyáltalán hogyan fajultak eddig az események. A megszúrt ügyvezető nevét nem tudom, ahogy említettem, nem csákvári, csak itt van a vállalkozása – mondta, majd hozzátette, a hírekkel ellentétben ők úgy tudják, az elkövető nem "volt alkalmazott", a parti idején is a cég alkalmazásában állt. A vita okát sem tudják, ám úgy vélik, miután nem volt különösebb előjele egy ilyen mértékű összetűzésnek, minden bizonnyal az elfogyasztott alkohol is közrejátszhatott az indulatok elfajulásában.

A településen azt is tudni vélik, hogy a megszúrt férfi – aki több hírforrás szerint is azt mondta a kiérkező mentőknek, hogy elesett, így szerezte a sérüléseit – lépét érte az egyik szúrás, ami orvosi beavatkozás nélkül akár a halálát is okozhatta volna. A fentebb idézett fiatalember szerint viszont már kiengedték a sérültet a kórházból. – Csákvár nem Chicago – tette még hozzá zárásként –, ezért is lepett meg mindenkit az eset. Olyan többször előfordult már, hogy egy buliban két ember összeverekszik, de kés itt még soha nem került elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!