Frissen Fejérből

2022.11.08. 21:06

Hajtóvadászat indult az úrhidai emu után

Meglépett egy emu úrhidai "otthonából”. Az sem kizárt, hogy kutyák riasztották meg.

Hajdú Marianna

Forrás: Frank Yvette, Délmagyarország (illusztráció)

Egy, a népszerű közösségi oldalon megosztott posztból és képből derült ki, hogy egy gazdátlan emu sétálgat Szabadbattyánban, a Dózsa György utcában. Vélhetően a közösségi tér tagjai által végzett áldásos munkának köszönhetően jutott el a tulajdonoshoz is a hír Úrhidára – azonban mire az állatért ment, valaki már meglovasította a nem kis termetű jószágot. Azóta égen-földön keresik a madarat, de nem találják. Pedig a nem éppen naposcsibe méretű tollas mégsem tűnhetett csak úgy el...

Azt azért jó tudni erről a röpképtelen futómadárról, hogy nagy távolságot képes megtenni, szinte fáradhatatlan. Éppen ezért szálláshelyétől elég messzire is eljuthatott. Gazdái november 9-én, reggel tovább folytatják a keresést, de addig is, ha bárki az esti vagy hajnali kocogása közben futótársra lelne a madár személyében, csak messziről csodálja meg, mivel csíp és rúg – nem kicsit.

Reméljük, hamarosan hazajut ez a nem mindennapi állat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!