Frissen Fejérből

2022.11.14. 12:11

Bűnügyi felügyelet alatt maradhat a munkatársára bicskával támadó nő

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a nőnek a bűnügyi felügyelete, valamint a sértettől való távoltartása meghosszabbítását, aki egyik munkatársát Székesfehérváron a nála lévő bicskával megszúrta.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pexels

A gyanúsított és női munkatársa egy munkahelyen dolgoztak. A nő 2022. június 26-án délután kihívta a sértettet az irodájából azzal, hogy beszélni szeretne vele. A két nő bement az öltözőbe, annak ajtaját a gyanúsított belülről bezárta, a kulcsot kétszer ráfordította, majd egy vélt sérelme miatt a sértettet felelősségre vonta. A nő ezt követően egy paprikasprayvel a sértett arcába fújt. A sértett megpróbált az öltözőből kimenekülni, azonban a gyanúsított elállta az útját, a táskájából elővett egy 6 cm pengehosszúságú bicskát és azzal a sértett arca és nyaka irányába szúró, vágó mozdulatokat tett. A sértett a kezét a feje fölé emelve próbálta a támadást elhárítani és segítségért kiáltott. A munkahelyen dolgozó két férfi ekkor berúgta az öltöző ajtaját, a gyanúsított kezéből a kést elvették, majd értesítették a rendőrséget és a mentőket.

A gyanúsított 2022. június 21-én a munkahelyet üzemeltető cég ügyvezetője részére rágalmazó, fenyegető tartalmú üzeneteket is küldött.

A sértett a bántalmazás következtében könnyű személyi sérülést szenvedett, figyelemmel azonban az elkövetés eszközére és a sérült testtájékra, életveszélyes sérülés kialakulásának a reális veszélye is fennállt.

Figyelemmel a gyanúsított cselekménye bosszúból eredő motivációjára, az elkövetés után tanúsított fenyegető magatartására, alaposan feltehető, hogy a sértett sérelmére megkísérelt bűncselekményt megismételné, a cég vezetőjének zaklatását tovább folytatná, így a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!