Dicséretes, hogy szabadnapján is ilyen hozzáállással végzi a hivatását

2022.10.10. 15:00

Rosszul lett a Távírda utcában az idős hölgy, szabadnapos mentős sietett a segítségére

Házi Péter

A Távírda utcában lett rosszul az idős hölgy, egy éppen arra autózó mentős azonnal megállt, hogy segítsen

Fotó: illusztráció (freepik)

 - Szombat délelőtt a Távirda utcában vásároltam valamit. Hirtelen olyan gyengeséget éreztem, hogy már ahhoz sem volt erőm, hogy a közelben parkoló autóhoz eljussak. Leülni nem tudtam sehova, ezért a Falköz sarkán rákönyököltem egy virágtartó utcabútorra – idézte fel a feolnak a történteket a székesfehérvári hölgy, aki, mint mondta, előzőleg covid fertőzésen esett keresztül, ez is okozhatta a hirtelen jött rosszullétet. 

Mindenesetre a hölgy falfehéren próbált megtámaszkodni és nem elesni, miközben a férje elsietett a kocsiért. Ekkor lassított le mellette egy autó, s a benne ülő fiatalember azonnal megkérdezte, tud-e segíteni? Mint elárulta, a mentőszolgálatnál dolgozik.

- Biztosítottam, hogy már jön értem a férjem. Ennek ellenére a fiatalember még kétszer visszakanyarodott hozzám. Látta, hogy nagyon sápadt vagyok, kérdezte, nincsenek-e mellkasi fájdamaim, mert akkor azonnal hív egy mentőt. Látszott rajta, hogy őszintén aggódik, ami nagyon jól esett.  Dicséretes, hogy szabadnapján is ilyen hozzáállással végzi a hivatását – mondta a hölgy, aki nem először lett már rosszul a nyílt utcán, de ilyen kedvességet, segítőkészséget eddig még nem tapasztalt.

- Sajnos már jártam így, hogy hirtelen elgyengültem, ezért úgy tervezem az útvonalamat, hogy valahol egy kicsit le tudjak ülni. Sajnos a Távirda utcában nem volt erre lehetőségem – tette hozzá az idős hölgy, aki szerencsére már jobban van és aki nagyon a szívébe zárta a fiatalembert. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!