Jelentsük, ha hasonlót látunk!

2022.10.07. 07:00

Lakossági bejelentés vetett véget az állatkínzásnak Pusztaszabolcson

Lakossági bejelentés után indult útnak Pusztaszabolcs polgármestere és a hatóság: a helyszínen csontsoványra fogyott lovat és hasonló sorsa jutott kutyát találtak. A városvezetés nyomatékosan kéri a lakosságot, hogy ha hasonlót látnak, tegyenek bejelentést az önkormányzatnál vagy a rendőrségen.

Héjj Vivien

Képünk illusztráció!

Forrás: Pexels

Alig egy nappal az állatok világnapja után máris súlyos állatkínzási esetről kapott lakossági bejelentést Pusztaszabolcs önkormányzata. A részletekről közösségi oldalán számolt be a helyszínre érkező Simonné Zsuffa Erzsébet polgármester, aki az esetről a rendőrséget és a hatósági állatorvost is haladéktalanul értesítette.

A helyszínről közölt képek magukért beszélnek: a csontsoványra fogyott ló bordájának csontjai megszámolhatók, azok kis híján átszúrják a bőrét, hús aligha van az állaton. Hasonló állapotban találtak rá egy sanyarú sorsú kutyára is. Az állatok legnagyobb szerencséje, hogy volt valaki, aki nem nézte tétlenül szenvedésüket.

– Ne nézzék tétlenül, ha bántalmazást látnak, ha azt tapasztalják szenved egy állat. Az állatok rendkívül kiszolgáltatott helyzetben vannak, nekünk felelősségünk az ő jólétük, akkor is felelősek vagyunk értük, ha nem a mi állatainkról van szó, de látjuk, hogy bajban vannak. Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy ha ilyet látnak, tegyenek bejelentést az önkormányzatnál, vagy a rendőrségnél. Ne késlekedjenek, hiszen életek múlhatnak az időben érkező jelzésen – hívja fel a figyelmet a város polgármestere, hozzátéve, a rendszeres állatkínzási esetek szükségessé teszik egy helyi állatvédő egyesület létrehozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!