Frissen Fejérből

2022.10.15. 09:27

Civil és rendőr is sérült a balesetben

Kiderült, miként tört össze a pénteken látott rendőrautó. Civil és rendőr egyaránt sérült a balesetben.

S. Töttő Rita

A roncsolódott rendőrautó oldala

Fotó: S, Töttő Rita / FMH

Ahogy megírtuk egy súlyosan összetört rendőrautót fotóztunk pénteken Székesfehérvár közelében. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint sajnos olyan baleset történt az autóval, amelyben többen is sérültek.

A tájékoztatás szerint október 14-én, pénteken 9 óra 55 perckor a 8126-os számú úton, Bodmér térségében történt az eset. A rendőrségi tájékoztatás szerint egy személyautó 33 éves móri vezetője Vértesboglár felől Bodmér irányába tartott, amikor a 26-os kilométerszelvényhez érve áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező rendőrségi autóval. Az ütközés következtében a rendőrautóban ülő két rendőr, valamint a balesetet okozó személyautó sofőrje egyaránt megsérültek.

A közlemény sejtetni engedi, hogy „pillanatnyi figyelmetlenség” okozta a történteket – amely lehetett akár egy orrfújás, félrepillantás, bármi. A rendőrség ugyanis felhívta a figyelmet, hogy a közlekedési balesetek bekövetkezésének kockázatát nagyban növeli a gépjárművezető pillanatnyi figyelmetlensége, melynek során vezetés közben nem az adott közlekedési szituációra és az út vonalvezetésre koncentrál, ezek a helyzetek pedig pillanatok alatt tragédiát idézhetnek elő. Nyomatékosan felhívják tehát a gépkocsivezetők figyelmét: „járművezetés közben tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amely megosztja, vagy elvonja figyelmüket a vezetéstől! Kérjük, hogy maguk, valamint a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága érdekében tartsák be a közlekedési szabályokat, és kellő odafigyeléssel vegyenek részt a közlekedésben, hiszen, ne feledjék, hogy a balesetek elkerüléséért a legtöbbet a közlekedők tehetnek!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!